De eerste 6 maanden van Femke bij JAWS International Recruitment!

De eerste 6 maanden van Femke bij JAWS International Recruitment!

Femke werkt inmiddels anderhalf jaar bij JAWS en heeft in mei de overstap gemaakt naar internationaal recruitment. Het blijkt een goede match te zijn en veel aspecten aan deze tak van recruitment komen overeen met de interesses van Femke. Inmiddels werkt ze nu 6 maanden als Accountmanager International, een mooi moment om haar te vragen wat ze van deze periode vond!

Je bent van ‘normaal’ recruitment overgestapt naar internationaal recruitment. Hoe is dat tot stand gekomen?

Eigenlijk wel grappig, want toen ik bij JAWS op intake kwam, hebben we het er al over gehad. Vooral omdat mijn opleiding – Management & Toerisme – veel raakvlakken heeft. Toen ben ik eerst gestart als accountmanager bij team Terborg en na ongeveer een jaar kwam er een plek beschikbaar bij International.

En hoe bevalt dat?

Deze functie sluit meer aan bij mijn hobby’s en hoe ik ben als persoon. Ik vind het heel leuk om allerlei zaken te regelen en bij het hele proces betrokken te zijn. Het zijn natuurlijk best intensieve trajecten, je hebt veel contact met de kandidaten en opdrachtgevers. Heel leuk dat je het hele project van A tot Z kunt en mag begeleiden. Alles is natuurlijk wel in het Engels, dat was wel een dingetje. Maar dat ging eigenlijk super goed en ik merk dat het steeds makkelijker gaat.

Hoe zagen je eerste weken eruit?

Ja heel intensief, ook heel leuk. Ik ben heel leergierig en wil eigenlijk al direct alles kunnen weten, dat gaat natuurlijk niet. De eerste weken ben ik ingewerkt door Jan-Willem, veel met hem meegekeken. Er zijn heel veel zaken die we moeten bijhouden en opstellen qua documentatie, dus in het begin moest ik heel veel onthouden. Jan-Willem heeft heel veel tijd in het inwerktraject gestoken, daar ben ik heel dankbaar voor. Ik denk dat ik na ongeveer anderhalve maand echt in m’n eentje dingen kon gaan oppakken. Het recruiten zelf, dat kende ik natuurlijk al, het waren vooral de trajecten die ik moest leren kennen.

Wat zijn de grootste verschillen met normale recruitment trajecten?

Sowieso wel het contact. Je hebt op een hele andere manier contact met kandidaten. Internationals schakelen heel snel over op het persoonlijke, ze zijn heel nieuwsgierig naar jou en hoe alles in Nederland gaat. De taal is natuurlijk ook iets wat anders is en dat vind ik super leuk, want zo leer je continu weer iets nieuws.

Verder komt er veel papierwerk bij kijken. Voordat iemand hier op de stoep staat hebben wij al met meerdere instanties geschakeld. Bijvoorbeeld het IND, UWV, de gemeente waar iemand gaat wonen.

Je zit met Jan-Willem en Rein in een team, hoe bevalt die samenwerking?

Met beide werk ik samen, het meeste wel met Jan-Willem. Rein werkt veel remote op afstand, maar toen Jan-Willem op vakantie was heb ik juist weer meer met Rein geschakeld. Ik denk dat we elkaar heel erg aanvullen. Bij sommige taken en aspecten heeft de een weer wat meer ervaring, en bij een andere taak is dat weer andersom. Daardoor gaat de samenwerking ook zo goed.

Wat viel je tegen?

Ik weet niet of ik ‘tegen’ helemaal het juiste woord vind, maar het is vooral heel hectisch. Zoals deze ochtend zou ik graag willen recruiten, maar moet ik zo toch nog even langs een woning. Dus de hectiek en veelzijdigheid van de functie heb ik echt onderschat, maar dat is iets wat ik nu stiekem toch wel heel erg leuk vind.

En wat viel je mee?

Ik zie altijd beren op de weg, dus ik dacht ‘kan ik dit wel?’. Ik heb veel in de logistiek gedaan, dus ik twijfelde vooral of ik de technische profielen wel kon leren kennen. Zeker omdat het ook nog in het Engels was. Achteraf viel dit echt wel mee, ik heb er veel tijd in gestoken, maar de eerste plaatsingen zijn nu rond. Als een opdrachtgever me belt weet ik nu ook precies wat de functie inhoudt en dat is fijn.

Waar zie je International Recruitment over een half jaar?

Ik verwacht dat we over een half jaar weer verder gegroeid zijn als label. En als ik kijk waar we nu staan en waar we aan werken, dan denk ik dat dat zeker realiseerbaar is. Straks kunnen we nog meer internationals bemiddelen, door de stappen die we nu zetten.

Ben je benieuwd wat JAWS International Recruitment voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vooral eens contact op met Femke via frutgers@jaw-s.nl of 0622013983.

Ons team met specialisten staat klaar om u vakkundig te helpen

Maak kennis met JAWS en laat contact met je opnemen